top of page

Kilo problemi üzerine bir seans örneği

Küçüklüğünden beri kilo problemi yaşadığını söyleyen danışanımla bu konunun altındaki duygusal ve ruhsal sebepleri bulup, çözümlemeye niyet ettik.

Seans sırasında kilo problemine sebep olan kaynak hikayeyi keşfetmeye başladığımızda şişman bir erkek olduğu geçmiş hayatını hatırladı.

Keşif sırasında o geçmiş hayatın çocukluğundan itibaren hep şişman olduğu sahneler öne çıktı. Çocukluğunda iştahla yemek yediği, mutlu olduğu anlar, gençliğinde çok şişman olduğu anları keşfettik.


25 - 30 yaşlarına kadar o hayatın içinde herhangi bir travma yok, şişman ama mutlu bir hayat yaşıyor. 25-30 yaşlarındayken yaşadığı yerdeki bir kaç kişi tarafından şişmanlığı sebebiyle onunla dalga geçmek ve eğlenmek için kaçırılıyor ve akşam vakti biryere götürülüp ve orada bırakılıyor. Kendine geldiğinde çok karanlık bir yerde olduğu için yönünü şaşırıp, kayboluyor. Oradan kaçarken bir dalın üzerine düşüyor ve yaralanıyor. Bir süre sonra aldığı bu yara sebebiyle hayatını kaybediyor.


Neden çocukluktan itibaren çok yemek yediği ve kilo aldığını sorduğumuzda anne karnındayken annenin aç kaldığı, yeterli beslenemediği, "yemezsem aç kalırım, bulduğum her şeyi yemeliyim" düşüncelerinin oluştuğunu keşfettik. O hayatın içinde çocukluktan itibaren güçlü olmak, hayatta kalmak, kendisini ve çevresini koruyabilmek için "çok yemeliyim ve şişman olmalıyım" düşüncelerinin oluştuğunu anladık. "Şişman olduğumda daha sağlıklı ve daha güçlü olurum" kök inançlarını ve "Güçlü olmak ihtiyacı" ile kilo aldığını keşfettik.


Neden bu şekilde bir kaçırılma deneyimi yaşaması gerektiğini sorduğumuzda şişmanlığın kendisini koruyamayacağını, şişman olmanın güçlü olmak anlamına gelmediğini anlaması için bu deneyimi yaşadığını öğrendik.

Çünkü şişmanlığı sebebiyle karşı koyamıyor ve kaçırılıyor. Dinç olmadığı - rahat koşamadığı için sendeleyerek düşüyor ve düştüğünde aldığı yara sebebi ile de ölüyor.

Bu deneyimle beraber şişman olmanın onu hayatın içinde güçlü ve güvende tutmak yerine tam tersi bir şekilde güçsüz, sağlıksız bırakıp hatta ölümüne bile sebep olduğunu anladık.


O hayatta başarması ve öğrenmesi gereken dersleri, hayat amacını da anladıktan sonra yeni farkındalık ve anlayışları ile beraber gereken beden terapileri ve dönüştürmeleri yaptık. Seans sonunda ruhsal rehberinin de mesajları ile beraber aslında güçlü olmanın çok daha farklı yollarının da olduğunu ve o hayatın en idealinin nasıl olabileceğini anlayarak ve bunu içselleştirerek çalışmayı tamamladık.


Not : Kilo konusu biraz kompleks ve derin bir konudur. Problemin tam kaynağına ulaşmak birkaç seans gerektirebilir. Ayrıca herkesin süreci farklıdır, farklı bir çalışmada daha farklı temalar da çıkabilir. Bu vaka örnek olması için paylaşılmıştır. Bütünün hayrına şifa olsun 🙏🏻🌸


bottom of page