top of page

Bu hayata neden geldim? Hayat amacım ne?

Siz de kendinize neden bu hayata geldim, neden buradayım, niye yaşıyorum, hayat amacım ne gibi soruları kendinize soruyor musunuz?


Hepimiz ruhsal gelişim yolculuğumuzda en iyi, güzel şekilde ilerlemek için buradayız. Her birimiz kendi derslerimize, tekamül sürecimize en uygun hayatları, aileleri seçiyoruz.

Hepimizin hayat amacı, öğrenmesi gereken farklı konuları var. Öğrenene kadar aynı sınavlarla tekrar tekrar karşılaşıyor olabiliriz. Dersi öğrenip, sınavı geçtiğimizde ise tekrar aynı şeyleri yaşamamız gerekmez. Çünkü o ders artık verilmiştir. 

Derslerimiz bizi hayat amacımız yolunda ilerletir.


Hayat amacımızı belli durakları olan bir yolculuk gibi düşünün. Uğradığımız her durak bizi yolun sonuna ulaştıracak aşamalardır. Örneğin hayat amacı kibir duygusunu iyileştirmek olan bir kişinin önce kendisini sevgiye açması gerekmesi gibi.. Hayat amacı söz konusu olduğunda insan çok büyük, ulvi şeyler bekliyor olabilir. Fakat bir hayat amacı sevgiyi öğrenmek, şefkatli olmak, ruhunun gücünün farkına varmak gibi erdemler olabilir. Ama kendimiz için en ulvi şeyler de bunlar değil mi zaten 😇


Örneğin hayat amacı aile kurmayı deneyimlemek, anne / baba olmayı öğrenmek olan bir kişi kendini iş hayatına kaptırır, tek önceliği iş olur aile kurmaz ise iş hayatında ne kadar başarılı olursa olsun asıl hayat amacını gerçekleştiremeyebilir.

Ya da hayat amacını gerçekleştirmek için belki çok genç yaşta, belki de mecburen görücü usülü evlilik gerçekleştirmesi gereken bir hayatı seçmiş olabilir.

Hayat amacı yalnızlığı öğrenip, ruhunun gücünü keşfederek, potansiyelini ortaya çıkarmak olan bir kişi bunları gerçekleştirebilmek için belki küçük yaşta ailesini kaybetmeyi deneyimliyor olabilir.


Belki karşı tarafta acıdığınız, küçümsediğiniz, kızdığınız ya da yargıladığınız şey o kişinin hayat amacı için gerekli olabilir, aynı şekilde o kişinin çok daha önce verdiği, öğrendiği bir ders de sizin hayat amacınız olabilir.


Seçtiğimiz ve yaşadığımız hayatlarda kendimizi gerçekleştirebilmemiz ve hayat amacımızı gerçekleştirmenin tatminini yaşamamız dileğiyle 💞


Sevgilerimle,

Tuğçe

bottom of page