top of page

Başarısızlık korkusu üzerine bir seans örneği

Başarısızlık korkusu sebebiyle hayatının birçok alanında adım atamama, birçok şeyi erteleme durumu yaşayan danışanımla bu konuların çözülmesine niyet ederek seansımıza başladık.


Başarısızlık korkusunu yoğun yaşadığı, çocukluğundan beri yalnız, mutsuz, dışlanmışlık duygusuyla geçen bir geçmiş hayatını keşfetmeye başladık.

Bu geçmiş hayatında geçimsiz, uyumsuz bir babası, mutsuz bir annesi, toplumdan uzak bir yerde yaşayan, yabani diye tabir ettiği, ona destek olmayan bir ailesinin olduğunu algıladı.

Aile yapısı, okul döneminde arkadaşları tarafından dışlanmışlıklar ve 20li yaşlarında okuldaki başarısı ile ilgili güzel bir haberi annesine verdiğindeki gelen tepki sonrasında tüm umutları yıkılan, annem gibi yalnız ve mutsuz olacağım inançlarının yerleştiği, çok uzun süren fakat hiçbir şey yapmadan, yalnız ve çok mutsuz geçen bir ömür.. 90 yaşlarında artık ölümü bekleyen, yalnızlık duygusu ve boşa geçen bir ömür düşünceleriyle o hayata veda ediyor..

.

Neden böyle bir hayat yaşadığını sorduğumuzda; bunu aslında kendi tercih ettiği, dışlanmaktan korktuğu için insanlardan kaçtığı, yalnızlığın ona alay edilmemek ve dışlanmamak için güvenli bir alan oluşturduğunu anladı. Dışlandığını düşünürken aslında kimsenin onu dışlamadığını, ailesinin yabaniliğinden ötürü insanlara uyum sağlayamamaktan korktuğu ve tepki göreceğini düşündüğü için kendi tercihiyle tüm hayatını yalnız geçirdiğini anladı.

Okula devam ederek doktor olabileceğini fakat annesinin umutsuz yaklaşımı sebebiyle hiç adım atmayarak, denemediğini farketti.


O hayatın hayat amacını sorduğumuzda cesaretli ve özgüvenli bir şekilde o hayatı yaşaması gerektiğini, kendi başına bir şeyleri başarabilmek ve o aileye rağmen kendisini göstermek için onu desteklemeyen bir aile seçtiğini farketti.


Başarısızlık korkusu ile kendini sağlama aldığını sanarak hiçbir şey yapmadan o hayatı boşa geçirmesinin en büyük başarısızlık olduğunu anladı. Sonuçlarını görmüş oldu.


Başarılı olamamaktan korkması sebebiyle, adım atmayıp, denemekten kaçınmasının tekamül sürecinde üzerinde çalıştığı önemli bir konu olduğunu, bu hayatında bunu başarmaya çok yaklaştığını ve cesaretli olup, adımlar atması gerektiğini anladı.


Ruhsal anlayışları ve farkındalıkları doğrultusunda, keşfettiğimiz bu geçmiş hayatın çözümlemelerini ve iyileştirmelerini yaparak seansı tamamladık ve seansın ertesi gününden itibaren gelişmeleri yaşamaya başladı.

En sevindiğim gelişmelerden biri de şifacılıkla ilgilenen danışanımın bu konuda da adımlar atması oldu 💞

Bütünün en yüksek hayrına şifa olsun 🙏🏻💫

bottom of page